vineri, 11 aprilie 2014

Ghid Naturist - Angina pectorala

Ghid Naturist - Angina pectorala

Angina pectorala

 

durere toracica ce poate iradia spre gatmaxilarul inferior sau brate, consecinta a unei proaste irigari a inimii. Angorul este o afectiune cardiovasculara frecventa in tarile dezvoltate, unde reprezinta una dintre principalele probleme ale sanatatii publice. 

Cauze - Angorul se explica prin ingustarea anormala a uneia sau mai multor artere ale inimii, coronarele. In majoritatea cazurilor de angor stabil cronic si de angor instabil, aceste diminuari de calibru se manifesta in cursul efortului, cand necesitatile cardiace de oxigen sunt crescute. Atingerea arterelor coronare este, ca regula generala, consecutiva unui aterom (depozit lipidic pe peretii arteriali), ai carui principali factori de aparitie sunt varsta, sexul (angorul e mai tardiv la femei), hipertensiunea arteriala, diabetul, obezitatea, hipercolesterolemia, tabagismul si ereditatea. 
Angorul spastic este legat de contractia spasmodica a unei artere coronare fara ca sa existe in mod necesar o ingustare a arterei in stare normala. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu