duminică, 6 aprilie 2014

Ghid Naturist - Adenoviroze

Ghid Naturist - Adenoviroze

Adenovirozele sunt infectii larg raspandite, cauzate de un grup de virusuri numite adenovirusuri care provoaca rinite, faringite, pneumonii, adenite, meningite.
Adenoviroza este de cele mai multe ori sunt insotita de febra ridicata si stare generala proasta.
Adenovirozele pot da complicatii grave, daca nu sunt tratate la timp, datorita inflamarii glandelor adenoidale.
Tratamentul naturist este doar un adjutant al tratamentul medicamentos.
Cauzele favorizante ale bolilor respiratorii sunt factorii care determina reactii congestive (modificari circulatorii) ale mucoasei nazalei, faringeluitraheei sibronhiilor, ale alveolelor si ale pleurei. Aceste modificari micsoreaza rezistenta si puterea de aparare locala a acestor tesuturi, ajutand sau declansand actiunea microbilor. 
Aproape orice "raceala" incepe cu o rinita reprezentand inflamatia si secretia nazala abundenta. Inflamarea mucoasei nasului poate asocia si o afectare a faringelui (rinofaringita) ce se va manifesta cu dureri in gat. Adesea, o data cu mucoasa nasului, faringelui si traheii, se congestioneaza si laringele; apare laringita, caracterizata prin tuse uscata si raguseala pana la pierderea vocii.
O alta cauza favorizanta este actiunea factorilor iritanti asupra mucoaselor respiratorii si anume a substantelor care exercita o iritatie mecanica (praf, fum, pulberi minerale si organice, scame, ciment, particule mici de origine vegetala si mai ales fumul de tutun) sau chimica (gaze iritante, gaze toxice, vapori iritanti) factori din ce in ce mai des intalniti in prezent si mai ales in orasele mari, datorita dezvoltarii crescande a industriei.
Cauzele predispozante sunt factorii care inlesnesc producerea inflamatiei mucoaselor respiratorii prin creearea unor conditii ce scad rezistenta organismului fata de cauzele determinate si favorizante. Sunt considerati factori predispozanti: 
- defectele de anatomie nazala (deviatii de sept, hipertrofii de cornet), care constituie o oarecare piedica in respiratie, in incalzirea si umezirea aerului inspirat 
- focarele infectioase cronice ale cailor respiratorii superioare (faringiteamigdalitesinuzite, infectii dentare, supuratii), care pot sa provoace si sa intretina inflamatii ale traheei, bronhiilor si alveolelor pulmonare prin infectarea din aproape in aproape sau de la distanta (prin inhalare sau pe cale limfatica) 
- starile debilitante pentru organism, cum ar fi bolile infectioase, subalimentatia, surmenajul, debilitatea generala,alcoolismulsifilisultuberculoza, bolile cronice de inima si rinichi, gutaobezitateadiabetultabagismul si starile alergice

Toate aceste conditii favorizeaza si aparitia recidivelor. 
Ca factori favorizanti pot fi mentionate si eforturile respiratorii repetate (cantareti, suflatori de sticla si in instrumente de suflat), abaterile de la regulile banale de igiena (bauturi de la gheata, respiratul pe gura cand este frig si umed, trecerea brusca de la cald la frig cu o imbracaminte sumara) si frecventarea locurilor aglomerate (transport in comun, cinematograf) in perioada de epidemii de gripapojartuse convulsiva

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu