miercuri, 9 aprilie 2014

Ghid Naturist - Ameteala

Ghid Naturist - Ameteala

Ameteala

Prezentarea ameţelii (senzaţie de ameţeală)
Ameţeala este una dintre cele mai frecvente simptome care va impune unei persoane să solicite asistenţă medicală. Termenul de ameţeală (sau senzaţie de ameţeală) înseamnă lucruri diferite pentru oameni diferiţi, astfel încât este dificil de definit. Are "senzaţie de ameţeală" înseamnă confuzie sau senzaţie de slăbiciune şi aproape leşin? Sau se referă la senzaţia de vertij, în care o persoană se simte ca şi cum tocmai ar fi coborât dintr-un carusel?
Ameţeala este adesea cauzată de o scădere a aportului de sânge la creier, în timp ce vertijul poate fi cauzat de tulburări ale urechii interne şi centrii de echilibru ai creierului. Este important ca medicul să înţeleagă ce vreţi să spuneţi, atunci când vă plângeţi de ameţeli. Vi se poate cere întrebări suplimentare, astfel încât să poată fi luată decizia corectă pentru un diagnostic şi tratament.

Care sunt cauzele frecventei ale ameţelii?
În timp ce clasificarea ameţelii pe categorii de leşin şi vertij poate ajuta să se înţeleagă cum funcţionează organismul, uneori este util să se revizuiască motivele frecvente pentru care oamenii s-ar putea plânge de ameţeli. 
Hipotensiunea arterială 
Ameţeala, zăpăceala şi sentimentul de leşin constituie o cauză comună la persoanele care au tensiune arterială scăzută. Atunci când tensiunea arterială este prea mică, creierul nu primeşte suficient sânge bogat în oxigen şi funcţia sa poate fi afectată. Dacă alimentarea creierului cu sânge scade prea mult, persoana poate leşina (sincopă). 
În plus faţă de senzaţie de ameţeală, simptomele asociate pot include:
      • Transpiraţii;
      • greaţă şi vărsături;
      • dificultăţi de respiraţie; şi
      • dureri în piept.
Tensiunea arterială scăzută poate fi rezultatul unei îmbolnăviri sau boli care stă la bază sau poate fi o afecţiune fiziologică normală. Unele dintre motivele comune pentru scăderea tensiunii arteriale includ următoarele:
      • Anemia (scăderea numărului de globule roşii din sânge);
      • Sângerarea;
      • Deshidratare (pierderea apei din organism), de multe ori apare la infecţiile care cauzează vărsături şi diaree. Febra, de asemenea, poate provoca o cantitate semnificativă de pierderi de apă din cauza ratei metabolice crescute şi transpiraţiei excesive când organismul încearcă să se răcească;

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu