miercuri, 9 aprilie 2014

Ghid Naturist - Alopecia

Ghid Naturist - Alopecia



Ce este Alopecia?

Alopecia reprezintă caderea părului. Căderea părului poate fi cauzată de diferite motive, inclusiv deteriorarea firului de păr sau foliculi. Infecţiile fungice pot cauza, de asemenea, caderea părului.
Există două tipuri principale de alopecie. Când sistemul imunitar al organismului atacă din greşeală foliculii de păr şi provoacă căderea firelor de păr, se numeşte alopecia areata. Părul poate cădea în pâlcuri pe tot pe corpul.
Alopecia androgenetică, pe de altă părte, este un fel de pierdere a părului care este moştenită. Părul de pe cap se subţiază şi cade. La bărbaţi, acest lucru se numeşte tip masculin de pierdere a părului, la femei, este numit tip feminin de cădere difuză a părului.
Aproximativ 60 % dintre persoanele cu alopecie androgenică sunt bărbaţi. Pierderea părului cauzată de alopecia androgenetică este permanentă.


2. Semnele şi Simptomele Alopeciei


Simptomele de alopecie pot include:
· Modelul masculin de cădere a părului: subţierea sau pierderea completă a părului de la frunte şi partea de sus a capului;
· Modelul feminin de cădere difuză a părului: O subţiere treptată a părului, mai ales pe partea de sus a capului. Zona frontală, de obicei, rămâne intactă.
· Alopecia areata: fire de păr rupte, sau fire de păr îndepărtate cu uşurinţă; una sau mai multe zone rotunde sau ovale de chelie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu