luni, 7 aprilie 2014

Ghid Naturist - Adenom de prostata

Ghid Naturist - Adenom de prostata



Adenomul de prostata este o afectiune frecventa a sexului masculin, intalnita intr-un procent de 20 % la barbati in jurul varstei de 40 de ani, 70 % la 60 de ani si 90 % la 80 de ani. Aceasta afectiune poate prezenta manifestari clinice evidente, specifice sau poate evolua multa vreme asimtomatic.
Diagnosticul de adenom de prostata, se stabileste pe baza unor semne clinice, care aduc de cele mai multe ori pacientul la medic, a tuseului rectal si a unor analize de laborator - antigenul specific prostatic (PSA), in anumite situatii fractiunea sa libera, free-PSA, examenul sumar de urina (pentru o posibila infectie urinara supraadaugata).
Ca simptomatologie sugestiva, in cazul adenomului de prostata, sunt de mentionat semne urinare iritative : nicturie (mictiuni nocturne), senzatie impertuoasa de a urina, mictiuni frecvente si in cantitate redusa (polakiurie), disurie (disconfort, dureri in momentul emisiei de urina), incontinenta si semne de obstructie: forta scazuta a jetului, jet ezitant, golire in doi timpi, efort la urinare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu